1. Wkład węglowy zatrzymujący osady i poprawiający smak i zapach wody
Zamiast wody w butelkach w domu, w biurze, w gabinecie...
- filtr usunie bakterie i wirusy bez potrzeby użycia chemii lub lamp UV,
- poprawi walory smakowe i zapachowe wody pitnej oraz użytkowej,
- zatrzyma w wodzie potrzebne minerały.
Bezpieczne i komfortowe urządzenie do wody pitnej
- łatwa obsługa – wymiana wkładów jest prosta i szybka,
- amerykańska produkcja, zapewniająca trwałość i solidność,
- potwierdzone przez niezależne badania usuwanie bakterii (99,9999%), wirusów (99,99%) i cyst (99,95%),
- estetyczny kranik, który będzie ozdobą Twojej kuchni (możliwość dokupienia).
Zajmuje niewiele miejsca
- niewielki system zmieścisz w kuchennej szafce pod zlewem lub poza nią.
- smaczniejsza woda do picia i gotowania prosto z kranu,
- woda bez zapachu i smaku chloru,
- czysta, przefiltrowana woda bezpośrednio przed spożyciem.
2. Wkład mikrobiologiczny usuwający zanieczyszczenia
- znacząca poprawa jakości wody pitnej,
- woda pozbawiona zanieczyszczeń, m.in. ołowiu, cyst, wirusów, bakterii, pozostałości chemicznych.
Eleganckie kraniki w dwóch wariantach kolorystycznych: chrom lub niklowane (możliwość dokupienia)
- możliwość montażu oddzielnego kranu do wody przefiltrowanej,
- estetyczna, trwała ozdoba Twojej kuchni.
Zasada działania
- woda pitna przepływa przez filtr wstępny, gdzie redukowany jest ołów, smak i zapach chloru oraz osady,
- następnie woda przechodzi przez filtr mikrobiologiczny, który redukuje bakterie, cysty, wirusy i lotne związki organiczne (LZO). Efektem tych zabiegów jest jest czysta woda z zawartymi w niej minerałami,
- produkt posiada atest PZH.
Wymiary | A | B | C |
---|---|---|---|
EPS-1000 | 21,3 cm | 40,6 cm | 8,9 cm |
Dane techniczne | EPS-1000 |
---|---|
Dopuszczalne ciśnienie wody zasilającej | 2,76-6,89 bar (40-100 psi) |
Dopuszczalne zakresy temperatury wody zasilającej | 4-38ºC (40-100ºF) |
Wlot/Wylot szybkozłączki i rurki w zestawie | 3/8" |
Maks. zawartość w wodzie zasilającej żelaza, manganu i siarkowodoru | 0 |